Načrtovanje zahtevnejših modelov z orodjem SketchUp

By 30. januarja 2017 31 januarja, 2017 Usposabljanja

sketchup2V torek, 7. 2. 2017, ob 17h bomo v KreatorLab-u izvedli nadaljevanje delavnice SketchUp. Cena delavnice je 15 €, pri čemer je v ceno všteta tudi mesečna članarina.

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki že poznate osnove uporabe SketchUp-a, pa vam primanjkuje prakse pri modeliranju posameznih geometrijskih oblik. Usposobili vas bomo, da boste znali samostojno analizirati geometrijske lastnosti posameznih modelov in jih zmodelirat v orodju SketchUp. Pri modeliranju bomo razmišljali tudi o sestavnih delih in postopkih izdelave posameznega modela.

Brezplačni program SketchUp počasi a zanesljivo postaja de-facto standard tudi v slovenskem šolskem prostoru. SketchUp je priljubljen program narejen za uporabniku prijazno skiciranje tridimenzionalnih modelov. V orodje so vgrajeni številni pripomočki, ki programu omogočajo, da na račun enostavne uporabe ne žrtvuje svoje funkcionalnosti. Oblikovanje se v SketchUp-u začne z risanjem črt in oblik, iz katerih nato nastanejo tridimenzionalni objekti. SketchUp je eden izmed mnogih programov, ki podpira digitalno fabrikacijo in omogoča izdelavo fizičnih modelov s pomočjo 3D tiskalnika, CNC rezkalnika, laserskega gravirnika in rezalnika folij ter je kot takšen podlaga za kreativno delo v KreatorLab-u.

Obvezne so prijave, ki jih zbiramo na info@kreatorlab.si

Novice