3D modeliranje za (ne čisto) telebane

By 10. januarja 2017 6 septembra, 2018 Usposabljanja

V torek, 24. 1. 2017, bomo med 17h in 19h uro izvedli osnovni tečaj SketchUp-a.

Usposabljanje je namenjeno naprednim uporabnikom računalnika, ki vsaj približno vedo, kaj je to 3D tiskalnik, CNC rezkalnik, laserski rezalnik, imajo pa primanjkljaj (beri: še ne znajo) 3D modeliranja. Usposobili vas bomo, da si boste znali zmodelirati (narisati) predmet, ki ga boste kasneje lahko izdelali na eni od naših mašin (3D tiskalnik, CNC rezkalnik, laserski rezalnik, rezalnik folij).
Uporabljali bomo brezplačni program SketchUp, ki počasi a zanesljivo postaja de-facto standard tudi v slovenskem šolskem prostoru. SketchUp je priljubljen program narejen za uporabniku prijazno skiciranje tridimenzionalnih modelov. V orodje so vgrajeni številni pripomočki, ki programu omogočajo, da na račun enostavne uporabe ne žrtvuje svoje funkcionalnosti. Oblikovanje se v SketchUp-u začne z risanjem črt in oblik, iz katerih nato nastanejo tridimenzionalni objekti. SketchUp je eden izmed mnogih programov, ki podpira digitalno fabrikacijo in omogoča izdelavo fizičnih modelov s pomočjo 3D tiskalnika ali CNC rezkalnika ter je kot takšen podlaga za kreativno delo v KreatorLab-u.

Usposabljanje bomo izvedli v torek, 24. 1., med 17:00 in 19:00. Cena delavnice je 15€, v ceno pa je že všteta mesečna članarina v dlavnici KreatorLab. Prijave na katja@ kreatorlab.si ali info@kreatorlab.si

Zaželjeno je, da vsak udeleženec prinese svoj prenosni računalnik, če to ne bi bilo mogoče, nam sporočite, da vam ga priskrbino mi.

Novice