3D modeliranje za (ne čisto) telebane in načrtovanje zahtevnejših modelov z orodjem SketchUp

By 6. septembra 2018 2 oktobra, 2019 Delavnice

Za vas pripravljamo kar dve delavnici, na katerih se lahko naučite uporabljati brezplačni program SketchUp.

V sredo, 24. 10. 2018, bomo ob 18h izvedli osnovni tečaj SketchUp-a.

Namenjen je naprednim uporabnikom računalnika, ki vsaj približno vedo, kaj je to 3D tiskalnik, CNC rezkalnik, laserski rezalnik, imajo pa primanjkljaj oz. še ne znajo 3D modeliranja. Usposobili vas bomo, da si boste znali zmodelirati (narisati) predmet, ki ga boste kasneje lahko izdelali na eni od naših strojev (3D tiskalnik, CNC rezkalnik, laserski rezalnik, rezalnik folij).

Uporabljali bomo brezplačni program SketchUp, ki počasi a zanesljivo postaja de-facto standard tudi v slovenskem šolskem prostoru. SketchUp je priljubljen program narejen za uporabniku prijazno skiciranje tridimenzionalnih modelov. V orodje so vgrajeni številni pripomočki, ki programu omogočajo, da na račun enostavne uporabe ne žrtvuje svoje funkcionalnosti. Oblikovanje se v SketchUp-u začne z risanjem črt in ploskev, iz katerih nato nastanejo tridimenzionalni objekti. SketchUp je eden izmed mnogih programov, ki podpira digitalno fabrikacijo in omogoča izdelavo fizičnih modelov s pomočjo 3D tiskalnika, laserskega rezalnika ali CNC rezkalnika ter je kot takšen podlaga za kreativno delo v KreatorLab-u.

V ponedeljek, 29. 10. 2018, pa bomo ob 18h izvedli nadaljevanje delavnice.

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki že poznate osnove uporabe SketchUp-a, pa vam primanjkuje prakse pri modeliranju posameznih geometrijskih oblik. Usposobili vas bomo, da boste znali samostojno analizirati geometrijske lastnosti posameznih objektov in jih zmodelirati v orodju SketchUp. Pri modeliranju bomo razmišljali tudi o sestavnih delih in postopkih izdelave posameznega objekta.

Na oba tečaja se je potrebno obvezno prijaviti vsaj en dan pred pričetkom.

Cena posameznega tečaja je 15 €.

A ker menimo, da boste na novo pridobljena znanja najbolj usvojili, če jih boste začeli čim prej uporabljati, smo za vas pripravili paketno ponudbo. Če se udeležite obeh tečajev SketchUp-a in enega izmed usposabljanj za uporabo stroja, vam udeležbo na enem tečaju podarimo. Za dva tečaja in eno usposabljanje boste tako odšteli le 40 €, postali pa boste tudi član delavnice za obdobje enega meseca.

Izberete lahko paket dveh tečajev in usposabljanja za:

Zaželeno je, da vsak udeleženec prinese svoj prenosni računalnik, če to ne bi bilo mogoče, nam ob prijavi sporočite, da vam ga priskrbimo mi.

Novice