VIKENDI TEHNIČNEGA ZNANJA

By 14. oktobra 2022 Otroške delavnice

Ekipa Kreatorlaba se je povezala z Malimi ustvarjalci, Spreten.si in Techrariumom in skupaj smo pripravili 4 izobraževalne vikende za otroke in mladostnike, ki jih zanimajo ali se radi ukvarjajo s tehniko in novimi tehnologijami.

Na “vikend delavnicah” bomo učili programiranje, Lego robotiko, 3D modeliranje in 3D tisk. Otroci in mladi ne bodo zgolj poslušali in gledali, pač pa sodelovali in aktivno ustvarjali ter izdelovali, kar se bodo učili: premikajoče se robote, računalniške igrice in 3D tiskane izdelke.

Delavnice so za otroke in mlade, stare od 8 do 15 let – tiste, brez predhodnega znanja, kot tudi tiste, ki so se podobnih delavnic in tečajev že udeležili in že znajo sestavljati robote, programirati ali modelirati in izdelovati v 3D okolju.

Ker idej za ustvarjanje nikoli ne zmanjka, bomo gotovo našli za vsakega nekaj, kar ga zanima, mentorji pa se bomo posvetili vsakemu udeležencu in njegovim idejam posebej, ne glede na starost ali predznanje.

12.11.2022 IZDELAVA IGRICE
13.11.2022 LEGO ROBOTIKA

TEMA VIKENDA: ŽIVALSKI VRT
Prvi vikend tečaja se bomo posvetili programiranju v programu Scratch in Lego robotiki. Tema prvega vikenda bodo digitalne in Lego živali, ki jih bomo na tak in drugačen način spravili v gibanje.

19.11.2022 3D TISK
20.11.2022 LEGO ROBOTIKA

TEMA VIKENDA: GREMO NA LUNO
Drugi vikend tečaja se bomo preselili v vesolje in se posvetili Lunini površini ter vesoljskim vozilom, ki vozijo po njej. Tekom delavnice 3D tiska bomo izdelali Lunino površino in naslednji dan izdelali vozila, ki bodo zapeljala po njej.

26.11.2022 IZDELAVA IGRICE
27.11.2022 3D MODELIRANJE

TEMA VIKENDA: AVTOMOBILSKA DIRKA
Tretji vikend so na sporedu avtomobili. Izdelali bomo dirkališče in avtomobile, ki bodo drveli po njem. Programiranje bomo nadgradili z modeliranjem in se premaknili v tretjo dimenzijo.

3.12.2022 3D TISK
4.12.2022 LEGO ROBOTIKA

TEMA VIKENDA: PROMET (HITRI IN DRZNI)
Zadnji vikend bo namenjen prometu. Pogovorili se bomo o varnosti v prometu in izdelali vse potrebno (natisnili bomo prometne znake in sestavili Lego dirkalnike), da uprizorimo cestno dirko. Le kdo bo zmagovalec?

__________________________________
CENA:
Posamezni vikend: 50€
Celoten tečaj (štirje vikendi): 160€

 

Zaradi omejenega števila udeležencev se čim prej prijavite na: www.kreatorlab.si/prijava

Novice