VIKEND TEHNIČNEGA ZNANJA – ŽIVALSKI VRT

By 20. oktobra 2022 Delavnice

Vabljeni na prvi vikend tehničnega znanja na katerem se bomo posvetili programiranju v programu Scratch in Lego robotiki. Tema bodo digitalne in Lego živali, ki jih bomo na tak in drugačen način spravili v gibanje.

PROGRAMIRANJE / IZDELAVA IGRICE:

V soboto 12. 11. 2022 bodo udeleženci izdelali računalniško igro v programu Scratch. Glavni junak bo iz živalskega sveta. Na zabaven način, bomo spoznali ali poglobili osnove programiranja, računalniškega izražanja in drugih digitalnih veščin.

Udeleženca na delavnici spodbujamo, da ustvarja lastne izdelke. To pomeni, da bomo vsak aspekt igre izdelali sami. Tako bo udeleženec spoznal vse vidike razvoja iger in se srečal z različnimi digitalnimi veščinami, kot so grafika, animacija, glasba, vizualni in zvočni efekti ter logika.

LEGO ROBOTIKA:

V nedeljo 13. 11. 2022 bodo otroci živali iz igrice preselili še v Lego svet. Sestavili bodo robote v obliki živali in jim pomagali, da “oživijo”. Premikanje robotov bodo dosegli z blokovnim programiranjem na računalnikih. Otroci tekom delavnice delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje. Otroci se bodo srečali z zanimivimi Lego načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bodo veliko s področja robotike in programiranja, se z roboti poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bodo uporabljali Lego izobraževalne komplete WeDo 1.0 ali Mindstorms (odvisno od starosti in predznanja) ter računalnike.

Delavnice se pričnejo ob 10. uri in trajajo tri ure.

Ker je število mest omejeno, se na usposabljanje prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.
Cena 6 urnega vikend tečaja je 50,00 eur.

Novice