VSE O 3D TISKU / RIC Slovenska Bistrica

By 29. julija 2019 2 oktobra, 2019 Hot, sociolab

MOBILNI FAB LAB: PRVI DEL

DELAVNICA UPORABE 3D TISKA ZA OBLIKOVANJE IZDELKOV

RIC Slovenska Bistrica in Fab Lab Maribor vas v okviru projekta SOCIOLAB vabita na delavnico 3D tiskanja, kjer boste izvedeli vse o tej sodobni tehnologiji oblikovanja in izdelave s pomočjo računalnika.

Uvodoma bomo spoznali osnovne principe digitalne fabrikacje, prednosti in smisel uporabe tehnologije 3D tiska, možnosti uporabe v podjetništvu, pri razvoju novih izdelkov in inovacijah.

V nadaljevanju bomo s pomočjo računalnika in programa TinkerCAD zasnovali enostaven objekt in ga natisnili z uporabo dveh različnih 3D tiskalnikov in uporabo različnih materialov za 3D tisk. Uporabili bomo odlična tiskalnika Wanhao Duplicator D7 Plus in Creality CR-10S Pro.

Delavnica je namenjena udeležencem projekta SOCIOLAB in vsem, ki bi želeli 3D tiskanje uporabiti kot orodje za razvoj svoje podjetniške ideje.

Delavnica bo potekala v prostorih RIC Slovenska Bistrica v dveh terminih in sicer v torek 15.10. ob 10. uri in v četrtek 17.10. ob 17. uri. Vsak termin bo sestavljen iz uvodnega dela in praktične delavnice ter bo trajal okvirno 4 ure. Po želji se lahko udeležite enega ali obeh terminov. Delavnico bosta vodila Timi Kokol in Andrej Žižek, mentorja Fab Lab Maribor in je ob pravočasni prijavi na tej POVEZAVI brezplačna.

Operacijo »Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo – SocioLab« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice