SCiM 2018 v Kreator Lab-u

By 26. julija 2018 6 septembra, 2018 Projekti

Študentska organizacije Univerze v Mariboru je od 2. do 11. julija gostila že 20. študentsko konferenco SCiM (Student Conference in Maribor), ki velja za eno največjih študentskih konferenc v Evropi. Tema letošnje konference se je, kakor vsako leto, povezala z aktualno problematiko mladih: »Creative present – better future«.

Ena izmed delavnic za udeležence SCiM-a je potekala v naši delavnici Kreator Lab-a. Študentom smo prikazali delovanje FabLab-a,  skupnosti, kjer je omogočen dostop do računalniško krmiljenih orodij, ki počasi postajajo del modernih gospodinjstev. Spoznali in uporabljali so tudi naše stroje: 3D tiskalnik, rezalnik folije in laserski gravirnik, s pomočjo katerih lahko enostavno spreminjajo svoje ideje v izdelke.

V petdnevni delavnici so udeleženci spoznali 3D tiskalnik s pripadajočim programom, v katerem so si sami narisali svoj obesek za ključe in si ga kasneje tudi izdelali. Z rezalnikom folije in toplotno prešo so si izdelali vsak svojo (p)osebno majico, z laserskim gravirnikom pa so ustvarili škatlico za svinčnike, ki so jo narisali vsak po svoje.

Spremljajte nas na Facebooku in Twitterju, morda pa tudi sami najdete navdih in se udeležite katerega izmed jesenskih usposabljanj: CNC rezkalnika, 3D tiskalnika ali laserskega rezalnika in gravirnika.

Novice