Kaj se skriva v knjižnici materialov in koga vse lahko srečamo v MakeSpace-u?

By 12. maja 2016 Delavnice

kaj se skriva v knjižnici materialovPogovor z Elizabeth Corbin in Richardom Gamesterjem

Ekipa Inštituta IRNAS in Kreatorlaba vas vabi na dogodek Kaj se skriva v knjižnici materialov in koga vse lahko srečamo v MakeSpace-u? Pogovarjali se bomo z Elizabeth Corbin, aktivno članico organizacije Institute of Making iz University College London in Richardom Gamesterjem, bivšim dolgoletnim tehničnim vodjem delavnice MakeSpace. Govorili bomo o raziskovanju in oblikovanju materialov, “making” skupnosti na UCL in “making” gibanju na splošno ter odgovarjali na vprašanja:

→ Imajo materiali spomin?
→ Kako izgleda beton, ki lahko sam zgladi svoje razpoke?
→ Kaj vse se najde v knjižnici materialov?
→ O čem govorimo, ko govorimo o “making” skupnosti?
Vsi ustvarjalci – od izdelovalcev molekul, oblikovalcev oblačil in zgradb, razvijalcev strojev do vseh, ki se ukvarjate z vzpostavljanjem skupnosti, vabljeni, da se nam pridružite v ponedeljek popoldne.

Kdaj? Ponedeljek, 16. 5. 2016, ob 18h
Kje? Tkalka, Tkalski prehod 4, Maribor

Knjižnica materialov organizacije Institute of Making je kolekcija prečudovitih snovi našega planeta, zbranih na kupu iz najrazličnejših koncev sveta, ker nosijo v sebi moč, da hranijo domišljijo in spodbujajo konceptualizacijo. Knjižnica je obenem vir, laboratorij, studio in igrišče za vse radovedne, ki jih zanima interdisciplinarno raziskovanje materialov in inoviranje. Ustanovljena je bila že leta 2005. Skupaj z MakeSpace delavnico danes predstavljata kreativni dom za vrsto ustvarjalcev, saj odpirata prostor za inoviranje, poglobljeno razmišljanje o različnih aspektih materialov ter raziskovanje odnosa med njimi in procesom izdelovanja.

Od samo popravljivega betona do materialov z oblikovnim spominom – pridružite se raziskovalki in kuratorki Liz Corbin, ki nas bo popeljala skozi zbirko njej najljubših vzorcev iz knjižnice materialov. Predstavitvi bo sledil pogovor z obema gostoma.

 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

O Elizabeth Corbin:

Elizabeth je ustvarjalka in oblikovalka z magisterijem iz kulture in oblikovanja materialov, UCL. V svojem delu raziskuje relacijski, zaznavni in izkustveni vpliv materialov na naše dojemanje sveta. Trenutno se ukvarja s preučevanje izdelovanja in rokodelskih praks kot alternative procesno vodenim raziskovalnim metodam.

Novice