Dronski FlyLab – letimo z droni in naredimo zračni poligon

By 21. aprila 2017 Delavnice

V sodelovanju s spreten.si pripravljamo pravo počitniško poslastico za otroke stare 8-12 let, ki jih zanimajo tehnika, nove tehnologije, daljinsko vodenje, modeliranje, 3D oblikovanje in strojna izdelava s pomočjo računalniških programov. Skratka za vse, ki se radi učite.
Na delavnici bodo otroci:
– izboljševali svojo koordinacijo s tem, ko bodo krmilili daljinsko vodeno letečo napravo (drona) skozi poligon;
– modelirali v programih za pripravo vektorskih slik in uporabljali stroje za digitalno izdelavo (laserski rezalnik) – na podlagi tega bodo po lastnih idejah izdelali zračni poligon za »letalne spretnosti«;
– spoznavali osnove fizike in elektronike na podlagi letalnih sposobnosti drona in daljinskega krmiljenja.

Otroka na delavnico prijavite preko spleta: http://spreten.si/prijavnica/ V predzadnje okence (Vaše sporočilo) vpišete: Flylab. Za vprašanja smo na voljo na katja@kreatorlab.si in 040 292 567.

Prijavnina za tridnevno 9-urno delavnico je 55 €.

Delavnica bo potekala 27., 28. in 29.4. od 10h do 13h. Otroci ne potrebujejo lastnega drona ali predznanja s področij vsebin delavnice.

Droni, ki jih bomo uporabljali, so majhni daljinsko vodeni kvadrokopterji (helikopterji s štirimi propelerji), s posebno varnostno zaščito na propelerjih. Droni (brezpilotne leteče naprave) v večji različici se vedno bolj uveljavljajo v civilni družbi. Danes predvsem za posnetke z zraka, v prihodnosti pa bodo verjetno pomemben dejavnik v prometu, predvsem za reševanje in hitro dostavo blaga, pa tudi ljudi (»leteči taksi«). Spretnost krmiljenja pa je pri vseh približno enaka.

Na delavnici se bomo učili krmiliti drone in izdelovati poligon za preverjanje njihovih in naših letalskih sposobnosti. Prvi dan jih bomo krmilili »za pokušino«, potem pa se kmalu posvetili oblikovanju in izdelovanju »letalnega poligona«. Zasnovali ga bomo najprej na papirju, potem pa posamezne elemente modelirali v programu SketchUp. Hkrati se bomo naučili uporabljati stroje za digitalno izdelovanje (3D tiskalnik in laserski rezalnik), s katerimi bomo digitalne modele in skice spremenili v prepreke in vodila iz plastike, kartona ali lesa za zračni poligon. Na koncu bomo naše spretnosti krmiljenja preizkusili na poligonu, ki smo si ga postavili.

Novice