DIY PRAZNIČNE LUČKE

By 21. novembra 2022 23 novembra, 2022 Otroške delavnice

Dnevi se krajšajo in bliža se praznični čas, zato vas vabimo v Kulturni inkubator Maribor na kreativno delavnico izdelave prazničnih lučk. Otroci od 9. do 13. leta starosti se bodo urili v 3D modeliranju. S pomočjo lastne domišljije in orodja za modeliranje Tinkercad bodo ustvarili unikatne praznične lučke, ki jih bomo natisnili s pomočjo 3d tiska z nalaganjem staljenih plasti (FDM – fused deposition modeling). Spoznali bodo osnovne zakonitosti 3D tiska, CAD orodje za 3d modeliranje -Tinkercad in CAM orodje za krmiljenje stroja – CURA. Sledil bo slavnostni prižig lučk, ki jih bodo otroci odnesli domov.

Delavnica je brezplačna (financirana s strani projekta Kons), a je na njo potrebna predhodna prijava na:  www.kreatorlab.si/prijava

Delavnice, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Novice