DIY Diddley Bow Workshop

By 4. septembra 2016 11 oktobra, 2016 Usposabljanja

seasicksteve-1

Postani blues legenda! // Delavnica DIY Diddley Bow

Diddley Bow je enostrunsko tradicionalno ameriško glasbilo, ki je vplivalo na razvoj in oblikovanje zvoka ameriškega bluesa. V bistvu gre za desko, dva žeblja in eno struno. :)

V KreatorLabu / odprti delavnici za digitalno fabrikacijo vabimo na DIY delavnico izdelave “Custom Električne Blues Deske” za bodoče legende bluesa in trash metala, kjer boste najprej podrobneje spoznali ta inštrument ter njegove zmožnosti in variacije, nato pa si bo vsak lahko izdelal svojo lastno “električno desko”. Maksimalno veselje do igranja je zagotovljeno!

Na voljo bo ves potrebni material, orodje in stroji za izdelavo. K izdelavi Diddley Bowa bomo pristopili z inovatorskim duhom, saj ima ta preprost instrument večje razsežnosti, kot je videti na prvi pogled.

Gitaardrieske_plankbow

Vsak udeleženec bo pod mentorskim vodstvom izdelal osnovni model Diddley Bowa, priložnost pa bo tudi za dodelave in inovacije, ki jih omogoča tehnika (laserski in CNC rezkalnik) in (glasbena) domišljija. Za elektrifikacijo bomo predvidoma uporabili enostavne piezo pickupe ali podobno rešitev, tako da bo priložnost tudi zalotati kakšno žico (jupi!). Ročne spretnosti so zaželene, posebno predznanje pa ni potrebno, veselje do glasbe vedno dobrodošlo!

Delavnica bo potekala v petek, 7.10.2016 ob 16 uri in po potrebi v soboto 8.10 v dopoldanskem času v prostorih KreatorLab-a (Tkalka, Tkalski prehod 4, Maribor). Prijavite se lahko preko spletnega obrazca do 1.10. 2016; kotizacija za 5+ urno delavnico je 45 €. (Je to PREVEČ?! :/ Bi se delavnice udeležil/-a vendar si prispevka res ne moreš privoščiti? MKC Maribor bo v sklopu Festivala Mladi Maribor podprl 3 mlade navdušence, ki se delavnice zaradi socialnega položaja sicer ne bi mogli udeležiti. Piši nam na info@kreatorlab.si (ime, priimek, starost) in si diskretno zagotovi brezplačno mesto na delavnici.)

Rezervacije: >>> na tej povezavi!

V okviru delavnice bo zagotovljeno mentorsko vodstvo, ves osnovni material(*) ter uporaba orodij in strojev (laserski rezalnik, CNC-rezkar …). Udeleženci bodo imeli možnost personalizacije svojega glasbila z lasersko gravuro ali nalepko.

Ker je število mest omejeno, lahko kot rezervacijo mesta upoštevamo samo tiste prijave udeležencev, ki bodo do 1.10. 2016 vplačali kotizacijo.

(*)Diddley Bow bomo izdelovali iz vezane plošče; če bi želeli uporabiti kak drug les, babičino staro lopato ali bi želeli uporabiti kak poseben pickup, nam prosim pišite na “info@kreatorlab.si”.

Nekaj akcije si lahko ogledate na:


Novice