DIGITALNI HEROJI 30+

By 20. septembra 2023 2 decembra, 2023 Delavnice
V sodelovanju z Mastno četrtjo Hudinja vas vabimo na tečaj neformalnega izobraževanja za odrasle za dvig digitalnih kompetenc. Za udeležbo morate biti državljan RS starejši od 30 let.

Program je strukturiran v pet tematskih sklopov in je razdeljen na osnovni in napredni del.

V prvem sklopu, “Informacijska in podatkovna pismenost,” se boste naučili brskati, iskati ter filtrirati informacije na spletu. Razvijali boste kritično ocenjevanje informacij in se učili upravljati z njimi. Spoznali boste portal e-Zdravje, e-ZVEM in e-Napotnica.

Sklop “Komuniciranje in sodelovanje” bo udeležencem omogočil razumevanje različnih digitalnih komunikacijskih orodij ter njihove namene. Učili se boste informacije deliti ter sodelovati na digitalnih platformah. Spoznali in uporabili boste tudi portale E-uprava, E-naročanje in E-osebna izkaznica.

“Ustvarjanje digitalnih vsebin” je tretji sklop, kjer boste pridobivali osnovno znanje o razvoju in urejanju digitalnih vsebin, zaščiti avtorskih pravic ter osnovah urejanja in objavljanja foto in video vsebin.

V četrtem sklopu, “Varnost,” se boste učili zaščititi svoje naprave in osebne podatke. Spoznavali boste pasti spletnih prevar ter vpliv digitalne tehnologije na zdravje in okolje.
Sklop “Reševanje težav” bo vključeval razumevanje in reševanje tehničnih težav. Udeleženci se bodo naučili kako prilagajati tehnologijo glede na svoje potrebe ter spoznali kreativno uporabo digitalnih orodij.

Skozi to usposabljanje bodo udeleženci pridobili obsežen nabor digitalnih veščin, ki jim bodo pomagale učinkovito delovati v sodobnem digitalnem okolju. Skozi usposabljanje bomo spoznali tudi različne portale in aplikacije, ki predstavljajo osnovno in napredno digitalno pismenost, hkrati pa olajšajo opravljanje postopkov z državo.

Delavnica “Digitalni heroji 30+” je namenjena razvoju ključnih digitalnih veščin, ki omogočajo učinkovito in odgovorno uporabo digitalne tehnologije v vsakdanjem življenju.
Tečaj bo potekal v treh delih in sicer:
1. srečanje 16.11.2023 od 9:00 do 12:30
2. srečanje 20.11.2023 od 9:00 do 12:30
3. srečanje 23.11.2023 od 9:00 do 12:30
v prostorih mestne četrti Hudinja  na naslovu Ulica Frankolovskih žrtev 17 A, 3000 Celje.

Ker je število mest omejeno, se prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

Novice