DIGITALNI HEROJI 30++

By 18. junija 2024 Delavnice
Bi se želeli sami, preko spleta, prijaviti na pregled pri zdravniku in mu poslati zdravstveno dokumentacijo?
Vas zanima, kako sorodnikom in prijateljem pošljete e-pošto in fotografije?
Želite dobiti popust v trgovini, z uporabo pametnega telefona in aplikacije?
Bi radi na spletu nakupovali z znanjem, ki vam omogoča varnejši nakup in prepoznavanje lažnih spletnih strani in prevar?
Lahko se tudi prilagodimo vašim potrebam, če imate težave na specifičnih področjih – povejte nam, katero znanje bi vam najbolj koristilo, da vam ga lahko predamo na najbolj primeren način.

Z novim tečajem pričnemo v sredo 26. 6. 2024 ob 9. uri v prostorih Društva upokojencev Šentilj, Maistrova ulica 7, 2212 Šentilj v Slov. goricah.
Vse to in še več, se boste lahko naučili na tečajih neformalnega izobraževanja za odrasle.

Program je razdeljen na pet tematskih sklopov in je strukturiran v osnovni in napredni del. Sklopi vključujejo:
‘Informacijska in podatkovna pismenost’: Brskanje, iskanje in filtriranje informacij na spletu, kritično ocenjevanje informacij in upravljanje z njimi. Spoznavanje portala e-Zdravje, e-ZVEM in e-Napotnica.
‘Komuniciranje in sodelovanje’: Razumevanje različnih digitalnih komunikacijskih orodij in njihovih namenov, učenje deljenja informacij in sodelovanja na digitalnih platformah. Spoznavanje portalov E-uprava, E-naročanje in E-osebna izkaznica.
‘Ustvarjanje digitalnih vsebin’: Osnovno znanje o razvoju in urejanju digitalnih vsebin, zaščiti avtorskih pravic ter osnovah urejanja in objavljanja foto in video vsebin.
‘Varnost’: Učenje zaščite naprav in osebnih podatkov, spoznavanje pasti spletnih prevar ter vpliva digitalne tehnologije na zdravje in okolje.

‘Reševanje težav’: Razumevanje in reševanje tehničnih težav, prilagajanje tehnologije glede na svoje potrebe ter spoznavanje kreativne uporabe digitalnih orodij.

Usposabljanje za napredno informacijsko in podatkovno pismenost traja 10 ur in obsega več modulov.

Usposabljanje za napredno informacijsko in podatkovno pismenost, trajajoče 10 ur, obsega več modulov:
Prvi sklop, imenovan “Informacijska in podatkovna pismenost”, se osredotoča na iskanje, filtriranje ter vrednotenje podatkov in informacij. Udeleženci se bodo naučili prilagajati iskalnike svojim potrebam ter postavljati vprašanja z umetno inteligenco na spletnih straneh, kot sta E-uprava in e-Zdravje.
V drugem sklopu “Komuniciranje in sodelovanje” bodo obravnavani načini interakcij z digitalnimi tehnologijami, vključno z ustvarjanjem dogodkov, videokonferencami in deljenjem informacij preko platform, kot so E-uprava in E-davki.
Tretji sklop “Ustvarjanje digitalnih vsebin” se osredotoča na razvoj, preoblikovanje ter uporabo programov, kot je Canva, za ustvarjanje vizualnih vsebin.
Sklop “Varnost” bo udeležencem omogočil, da se naučijo zaščititi svoje naprave, osebne podatke ter razumeti uporabo digitalnih identitet.
V zadnjem modulu “Reševanje težav” pa bodo udeleženci pridobili veščine reševanja tehničnih težav na digitalnih platformah, prepoznavanja potreb ter kreativne uporabe digitalnih tehnologij.
Skozi to usposabljanje bodo udeleženci pridobili obsežen nabor digitalnih veščin, ki jim bodo pomagale učinkovito delovati v sodobnem digitalnem okolju. Skozi usposabljanje bomo spoznali tudi različne portale in aplikacije, ki predstavljajo osnovno in napredno digitalno pismenost, hkrati pa olajšajo opravljanje postopkov z državo.
Delavnica “Digitalni heroji 30+” je namenjena razvoju ključnih digitalnih veščin, ki omogočajo učinkovito in odgovorno uporabo digitalne tehnologije v vsakdanjem življenju.

Prijavite se še danes in izboljšajte svoje digitalne spretnosti!

Ker je število mest omejeno, se prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.
Projekt Digitalni heroji 30++ sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 
#digiSI

Novice