DIGITALNI HEROJI 30+

By 20. novembra 2023 2 decembra, 2023 Delavnice
Bi se želeli sami, preko spleta, prijaviti na pregled pri zdravniku in mu poslati zdravstveno dokumentacijo?
Vas zanima, kako sorodnikom in prijateljem pošljete e-pošto in fotografije?
Želite dobiti popust v trgovini, z uporabo pametnega telefona in aplikacije?
Bi radi na spletu nakupovali z znanjem, ki vam omogoča varnejši nakup in prepoznavanje lažnih spletnih strani in prevar?
Lahko se tudi prilagodimo vašim potrebam, če imate težave na specifičnih področjih – povejte nam, katero znanje bi vam najbolj koristilo, da vam ga lahko predamo na najbolj primeren način.

Z novim tečajem pričnemo v petek 24. 11. 2023 ob 16. uri na naslovu Preradovičeva ulica 40, 2000 Maribor.
Vse to in še več, se boste lahko naučili na tečajih neformalnega izobraževanja za odrasle, ki jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

Program je razdeljen na pet tematskih sklopov in je strukturiran v osnovni in napredni del. Sklopi vključujejo:
‘Informacijska in podatkovna pismenost’: Brskanje, iskanje in filtriranje informacij na spletu, kritično ocenjevanje informacij in upravljanje z njimi. Spoznavanje portala e-Zdravje, e-ZVEM in e-Napotnica.
‘Komuniciranje in sodelovanje’: Razumevanje različnih digitalnih komunikacijskih orodij in njihovih namenov, učenje deljenja informacij in sodelovanja na digitalnih platformah. Spoznavanje portalov E-uprava, E-naročanje in E-osebna izkaznica.
‘Ustvarjanje digitalnih vsebin’: Osnovno znanje o razvoju in urejanju digitalnih vsebin, zaščiti avtorskih pravic ter osnovah urejanja in objavljanja foto in video vsebin.
‘Varnost’: Učenje zaščite naprav in osebnih podatkov, spoznavanje pasti spletnih prevar ter vpliva digitalne tehnologije na zdravje in okolje.
‘Reševanje težav’: Razumevanje in reševanje tehničnih težav, prilagajanje tehnologije glede na svoje potrebe ter spoznavanje kreativne uporabe digitalnih orodij.
Usposabljanje za napredno informacijsko in podatkovno pismenost traja 10 ur in obsega več modulov.

Prijavite se še danes in izboljšajte svoje digitalne spretnosti!

Ker je število mest omejeno, se prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

Novice