Ste za sladko-kislo izkušnjo? Bi želeli poskusiti, katero pijačo so pili na Japonskem dvoru že več kot 200 let pred našim štetjem, danes pa se za njo navdušujemo po celem svetu? Vas zanima, kaj je fermentacija in zakaj so fermentirani izdelki tako zdravi? 👀🌿
Pridružite se nam na delavnici izdelave kombuče,🍹 naravnega fermentiranega čaja, ki bo potekala v prostorih BeerLab-a znotraj FabLab Maribor. Naučili se boste pripraviti svojo kombučo, izvedeli, zakaj jo nekateri poimenujejo kar »eliksir življenja« in razvajali svoje brbončice z okušanjem le te.👌👅
Delavnica bo zajemala izdelavo kombuče, kjer boste sodelovali v njeni pripravi in okušanju, s kratko predstavitvijo pa boste izvedeli kaj sploh kombuča je, zakaj jo radi pijemo in se seznanili s postopkom fermentacije.
Cena delavnice je 25 €, ob koncu delavnice dobite svojo SCOBY in napitek kombuče.
Število mest na delavnici je omejeno, zato se prijavi čimprej na www.kreatorlab.si/prijava.
Datum: 11.11.2021
Ura: 16.30
Za udeležbo obvezen pogoj PCT