CAJON NAJ BO!

By 28. novembra 2016 6 septembra, 2018 Usposabljanja

Cajon (“kahon”) je res čuden kujon med inštrumenti; je enostavna, 6-stranska kocka iz lesa, skoraj predal, a iz njega lahko tako začetnik, kot tolkalski mojster izvabita izjemno paleto zvokov in ritmov.


In zakaj si ne bi naredili vsak svojega, če pa je veselje do igranja potem toliko večje (stroški pa manjši)?
KreatorLab vabi na delavnico izdelave cajona (“kahon”), kjer boste najprej podrobneje spoznali ta inštrument ter njegove zmožnosti in variacije, nato pa si bo vsak lahko izdelal svoj lastni “predal”.

2016-12-06_071949

Na voljo bo ves potrebni material, orodje in stroji za izdelavo.

K izdelavi cajona bomo pristopili z inovatorskim duhom, saj ima ta preprosta škatla večje razsežnosti, kot je videti na prvi pogled.


Vsak udeleženec bo pod njegovim mentorskim vodstvom izdelal osnovni model cajona, priložnost pa bo tudi za dodelave in inovacije, ki jih omogoča tehnika (laserski in CNC rezalnik) in (glasbena) domišljija.


Ročne spretnosti so zaželene, posebno predznanje pa ni potrebno, veselje do glasbe je vedno dobrodošlo!

    Delavnica bo potekala v soboto, 10. 12. 2016, v prostorih KreatorLab-a (Tkalka, Tkalski prehod 4, Maribor).
    Prijavite se lahko preko spletnega obrazca ( https://goo.gl/forms/WS7xKBJfV7pQtXaN2 ) do 06. 12. 2016; kotizacija za 6 urno delavnico je 45 €.

V okviru delavnice bo zagotovljeno mentorsko vodstvo ter ves osnovni material* ter uporaba orodij in strojev (laserski rezalnik, CNC-rezkar …) Udeleženci bodo imeli tudi možnost personalizacije svojega glasbila z lasersko gravuro ali nalepko.
Ker je število mest omejeno, lahko kot rezervacijo mesta upoštevamo samo tiste prijave udeležencev, ki bodo do 06. 12.  2016 vplačali kotizacijo.
*cajone bomo izdelovali iz topolove vezane plošče

    Ob koncu delavnice nam bo tolkalec in pedagog Damir Mazrek v sodelovanju s Plesno izbo Maribor prikazal nekaj osnov igranja ter zmožnosti instrumenta.

http://www.plesnaizba.si/pedagogi/damir-mazrek/

Novice