BREZPLAČNA DELAVNICA LETALSKEGA MODELARSTVA

By 16. maja 2023 20 septembra, 2023 Otroške delavnice

FabLab Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor in MKC Maribor vabi na modelarsko delavnico. Delavnica je namenjena osnovnošolskim otrokom. Zasnovali smo jo kot edinstveno in navdušujočo izkušnjo za otroke, ki jih zanima letalsko modelarstvo. V dveh dinamičnih delavnicah bodo udeleženci pod vodstvom izkušenih mentorjev pridobili znanje in veščine za gradnjo in izdelavo dveh prostoletečih letalskih modelov. Naši mentorji bodo svoje znanje predajali na zabaven in poučen način, s čimer bodo spodbudili otroško radovednost in ustvarjalnost. Delavnica vključuje vse potrebne materiale, orodje za delo ter dva začetniška kit kompleta, ki omogočata izdelavo dveh prostoletečih letalskih modelov.

Naša letalsko modelarska delavnica bo otrokom omogočila, da razvijajo svoje tehnične veščine, odkrijejo veselje do letalstva in preživijo zabavne trenutke v družbi vrstnikov, ki delijo njihovo strast do letal in modelarstva.

Modelarili bomo v prostorih Kulturnega inkubatorja, Koroška cesta 18, 2000 Maribor.

Prvo srečanje bo potekalo v soboto 23.09.2023 od 9:00 do 12:00.

Drugo srečanje bo potekalo v soboto 30.09.2023 od 9:00 do 12:00.

 

Na vsaki delavnici bodo otroci prejeli kit komplet pri čemer bo prvi manj zahteven, ker se predvideva aktivna uporaba ročnega orodja in hiter napredek posameznega otroka. Po prvi delavnici bodo otroci napredovali, se opogumili in pridobili potrebna znanja za gradnjo zahtevnejšega modela v drugem delu.

 

Udeleženci se bodo naučili osnov letalskega modelarstva, vključno z razumevanjem gradnje, oblikovanja in sestavljanja letalskih modelov. Praktično delo na delavnici bo otrokom omogočilo razvoj tehničnih veščin, kot so uporaba orodja, merjenje, rezanje in sestavljanje. Gradnja letalskih modelov zahteva natančnost in potrpežljivost, kar bodo otroci razvijali med delavnico. Skozi izdelavo in testiranje modelov bodo otroci spoznali osnovne koncepte aerodinamike in kako ti vplivajo na letenje letalskih modelov.

Delavnica je financirana s strani Mestne občine Maribor in MKC Maribor, zato je za udeležence brezplačna.
Ker je število mest omejeno, se prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.

Novice