DIGITALNI HEROJI 30++

By 17. oktobra 2024 Delavnice
V sodelovanju z Društvo upokojencev Črešnjevec vas vabimo na tečaj neformalnega izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc.
S tečajem pričnemo v petek 23.10.2024 ob 9.00 na naslovu Črešnjevec 43, 2310 Slovenska Bistrica.
Program je razdeljen na pet tematskih sklopov in je strukturiran v osnovni in napredni del. Sklopi vključujejo:
‘Informacijska in podatkovna pismenost’: Brskanje, iskanje in filtriranje informacij na spletu, kritično ocenjevanje informacij in upravljanje z njimi. Spoznavanje portala e-Zdravje, e-ZVEM in e-Napotnica.
‘Komuniciranje in sodelovanje’: Razumevanje različnih digitalnih komunikacijskih orodij in njihovih namenov, učenje deljenja informacij in sodelovanja na digitalnih platformah. Spoznavanje portalov E-uprava, E-naročanje in E-osebna izkaznica.
‘Ustvarjanje digitalnih vsebin’: Osnovno znanje o razvoju in urejanju digitalnih vsebin, zaščiti avtorskih pravic ter osnovah urejanja in objavljanja foto in video vsebin.
‘Varnost’: Učenje zaščite naprav in osebnih podatkov, spoznavanje pasti spletnih prevar ter vpliva digitalne tehnologije na zdravje in okolje.
‘Reševanje težav’: Razumevanje in reševanje tehničnih težav, prilagajanje tehnologije glede na svoje potrebe ter spoznavanje kreativne uporabe digitalnih orodij.
Skozi to usposabljanje bodo udeleženci pridobili obsežen nabor digitalnih veščin, ki jim bodo pomagale učinkovito delovati v sodobnem digitalnem okolju. Skozi usposabljanje bomo spoznali tudi različne portale in aplikacije, ki predstavljajo osnovno in napredno digitalno pismenost, hkrati pa olajšajo opravljanje postopkov z državo.
Delavnica “Digitalni heroji 30+” je namenjena razvoju ključnih digitalnih veščin, ki omogočajo učinkovito in odgovorno uporabo digitalne tehnologije v vsakdanjem življenju.
Prijavite se še danes in izboljšajte svoje digitalne spretnosti!

Ker je število mest omejeno, se prijavite čim prej na kreatorlab.si/prijava.
#digiSI

Projekt Digitalni heroji 30++ sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 
#digiSI

Novice